Den mest populære hybridbilen i verden

prius

Den mest populære hybridbilen i verden

Utgivelsen av Prius i 1997 lanserte en ny sjanger av biler, hybridbiler. I utgangspunktet solgte Prius dårlig, men salget øker i takt med jo flere modeller som blir introdusert. I 2003 kom Toyota ut med sin andre generasjon Prius. Den blir kåret til årets bil 2004 av Motor Trend.

Folk kjøper ikke hybrider bare for miljø og helsemessige grunner, men også på grunn av stigende drivstoffpriser. Av alle tilgjengelige hybridbiler på markedet er Prius på toppen av listen på grunn av pris og drivstofforbruk.

2. generasjons Toyota Priusprius2005

2. generasjons Toyota Prius er forbedret på mange viktige områder. Mens den første versjonen av Toyota Prius hadde utmerket drivstoffeffektivitet var air condition det eneste tilleggsutstyret tilgjengelig. Sammenlignet med den opprinnelige Priusen er den forbedrede versjonen romsligere og raskere. Den er den første sedan i sin klasse og størrelse, og har vunnet en rekke priser!

Synergy hybrid-systemet som brukes av alle Toyotas hybridbiler er også i Priusen. Den har en 1,5 liters 4-sylindret motor med smarte ventiltider sammen med en AC synkronmotor. Den har 110 hestekrefter (kombinert elektrisk kraft og bensinmotor) og 5,11 L/100km drivstofføkonomi (by og landeveiskjøring, som vurdert av EPA).

Den har også en elektronisk styrt kontinuerlig variabel girkasse, anti-låssystem og regenererende bremser. Dette resulterer i 89% mindre utslipp.

Elektriske vinduer, tøyseter, micronfilter aircondition, cruisekontroll, dørlåser, og keyless-system er inkludert som standard funksjoner i andre generasjon Toyota Prius.

Klima, lyd og cruise control kan fjernstyres med brytere på rattet. Et navigasjonssystem med bluetooth er ett av alternativene kundene har når du kjøper bilen. Bilen startes med en power-knappen i stedet for nøkkel som gjør det annerledes enn alle andre hybrid på markedet. Dashbordet inneholder en energimotor som sporer kraftflyten mellom batteriene, motor og elektrisk motor.

prius interior

3. generasjons Toyota Prius

Toyota presenterte tredje generasjons Toyota Prius i 2010, med oppgraderte fasiliteter og funksjoner.

Som forbilde for fremtidens biler tilbyr de mellomstore 3. generasjons 2010 Toyota Prius:

  • Forbedret kjørelengde
  • Forbedret ytelse
  • Nyskapende design

Den nyeste modellen er stillegående, romslig, og er utstyrt med tilgjengelige funksjoner som et soltak med solcellepanel, fire kjøremodi, Intelligent Parking Assist (IPA) og ratt med berøringskontroller som vises på instrumentpanelet.

Prius utvider sin rekord på kontinuerlig forbedring i drivstofføkonomi. Ved hjelp av en kombinasjon av teknologier, ble drivstoffeffektivitet økt til 4,7 L/100km. En større og kraftigere 1,8-L firesylindret motor driver den nye Priusen. Prius kan kjøres på bare bensinmotor, bare batteridrevet, eller en kombinasjon av begge.

prius interior2

Den redesignede utsiden av den nye Prius har skarpere hjørner som er sporty og aerodynamiske. Det solcelledrevne ventilasjonssystemet driver en luftsirkulasjon når bilen er skrudd av. Dette hindrer at lufttemperaturen stiger mens bilen er parkert. Dette gjør nedkjølingstiden kortere når sjåføren kommer tilbake til bilen, og dermed reduserer bruken av klimaanlegget.

Når sjåføren berører lyd eller infobryterne på rattet, vises en kopi på instrumentpanelet. Dette forhindrer at sjåføren må se vekk fra veien under kjøring. Dette systemet, kalt Touch Tracer, er det første systemet i verden av sin type. ØKO-indikatoren på Multiinformasjonsdisplayet (MID) gir tilbakemelding til føreren og guider sjåføren å optimalisere kjørestilen for lavere drivstofforbruk.

Dynamisk Radar Cruise Control-system, ved hjelp av avansert bølgeradar, er et tilgjengelig alternativ. Systemet muliggjør Lane Keep Assist, som holder bilen trygt innenfor kjørefeltet.

Bluetooth-teknologi og navigasjonssystem er noen av de mange andre alternativene som legge til komfort og praktiske funksjoner i Prius.

Selv om det finnes mer elegante hybrider på veien, står Toyota Prius ut på grunn av drivstoffeffektivitet, rimelige priser og miljøvennlige funksjoner.

 

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *