Hørt om å snakke rundt vannkjøleren?

WaterCooler-vannkjoler

“Å snakke rundt vannkjøleren” er et uttrykk som først dukket opp i Seinfeld episode nr 179 ( neste siste av hele serien) som ble sendt mai 1998 for første gang.

De fleste store kontorbygg har en “Water Cooler”  - på norsk vannkjøler, plassert i kontorgangen. Dette er ofte en møteplass hvor kolleger slår av en prat om hva man gjorde dagen før. Mange norske bedrifter har forsatt vannkjøler, men som George Costanza mener i tv-serien snakker folk mer rundt kaffemaskinen rundt på arbeidsplassene. George har et poeng når han sier at mange idag har med seg vannflasker. Og det mange gjør i dag er å tappe kaldt vann fra firmaets vanndispenser. Noen monterer kran med og uten kullsyre ved siden av kaffemaskinen. Uansett hvordan folk gjøre det i dag, var konseptet “Water Cooler Show” et genialt konsept. Og som Seinfeld Episoden viser mot slutten, sier nyhetsoppleseren i rettsaken mot Jerry og gjengen, at dette har mange snakket om rundt vannkjøleren på jobben..

Hva har skjedd med “Water Cooler” praten siden 90-tallet?

Møtes forsatt ansatte rundt drikkeautomater og slår av en prat. Ja, det er forsatt en møteplass for sosialisering, men i motsetning til 90-tallet snakker man nok ikke om tv-showet som gikk på tv’en i går. Da de færreste ser det samme samtidig lenger, blir det andre temaer enn tv, men viktige nyhetssaker er forsatt en del av praten. Ansatte i dag tar også mye av kontorpraten via andre kanaler som Skype, Chat og Intranettet. Vi drikker forsatt mye vann, men den inntas nok mer foran Pc-skjermen enn rundt en stor blå vannballong :-)

Tagged with:     ,

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *