Bruker snart alle briller?

Briller eller lasoperasjon

Å korrigere synet med laser er enklere enn tidligere

Allikevel forsetter mange med briller. – Google kommer med “Google glasses”. - Motebransjen bruker briller som et viktig tilbehør. Ser du egentlig smartere ut? Er kontaktlinsene blitt billigere og enklere å bruke? Hva koster egentlig en laseroperasjon av øynene? Spørsmålene er mange, derfor har vi har forsket nærmere på temaet.

Briller og image på 80-tallet

På 80-tallet var det mange som nektet å bruke briller p.g.a. imaget sitt. Jeg husker når noen gutter i klassen fikk beskjed om at de burde bruke briller. Mange kom på skolebussen med brillene på, deretter ble de pent pakket sammen, og tatt på igjen når de skulle hjem til påpasselige foreldre. Nærsynthet eller skjeve hornhinner var gjengangeren, men briller var rett og slett utrendy og sett på som nerdete.

Heldigvis endret denne trenden seg på 90 og 2000 tallet. Mye takket være den italienske brillegiganten Luxottica, som gjennom aggressiv og smart markedsføring gjorde briller trendy igjen. De var spesialister på å lage solbriller men tok også gradvis store markedsandeler innen brilleinnfatninger. De produserer briller for bl.a. Prada, Ralph Lauren, Oakley, Chanel, Burberry og mange flere. I en periode var det så trendy med briller at markedet for brilleglass uten styrke var betydelig, og mange pynter seg med briller og bruker hjelpemiddelet som “fashion accessory”.

trendy briller

Italienske Luxottica som kontroller store deler av brilleindustrien i verden, kan sies å gjøre en dyktig PR jobb ved å gjøre briller endel av motebildet.

 

Google Glasses – Alle vil bruke briller i fremtiden?

Noen hos Google skjønte tidlig at produktet Google Glasses ville møte folks oppfatning av mote og trender. Vil folk virkelig bruke dette produktet i gatebildet? Kan mote og teknologi gå hånd i hånd? Google har inngått et samarbeid med Luxottica.  Så ikke vær overrasket om du får kjøpt en par innfatninger Google Glass med Burberry mønster på… Om trenden blir er en annen sak. Det var perioder da det var stilig med mobilveske på beltet og bluetooth-plugg i øret. I 2014 er dette høyst umoderne og utrendy.

Med bedre og bedre behandlingsmetoder for korrigering av synet i fremtiden, blir det spennende å se om briller med teknologi vil bli en stor trend. En ting er helt sikkert: Alle ler av den gamle moten, men følger den nye moten blindt…

 

 

 

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *